Reserveren
Omgeving Maison le Bip 2017-07-06T17:54:31+02:00

Omgeving Maison le Bip

Maison le Bip is gelegen in Limousin, onderdeel van het Centraal Massief van Frankrijk. De regio en streken Auvergne, Ayveron en Lozère behoren eveneens tot het Centraal Massief. Limousin is een grote streek waardoor in de omeving van Maison le Bip veel te bezoeken is.

Limousin is in tegenstelling tot het andere deel van het Centraal Massief vooral een streek waar kleine wegen en riviertjes het landschap bepalen. Het is ook een rustige streek waar het toerisme nog niet massaal heeft toegeslagen en je heerlijk kunt genieten van de schitterende natuur.

Haute Vienne

Maison le Bip is gelegen in het departement Haute-Vienne. Deze streek is de meest westelijke in de regio Limousin. De hoofdstad en tevens grootste stad is Limoges. Limousin is een dun bevolkte en landelijke streek in het hart van Frankrijk. Bekend om zijn kronkelende riviertjes met uitgestrekte bossen, pittoreske dorpjes met gezellige brocante markten, mooie steden met een romaans verleden en niet te vergeten de talloze meren, wat het tot een uitstekend visgebied maakt. In de Haute-Vienne vindt u prachtige natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Haute Vienne

Limoges

Limoges is de hoofdstad van de voormalige Franse regio Limousin en het departement Haute-Vienne. Deze stad heeft circa 134.000 inwoners. Limoges ligt aan de rivier de Vienne. Deze hoofdstad is het bezoeken waard en zal u niet doen vervelen. In 1768 werd in Limoges porseleinaarde ontdekt en vanaf dat moment is de stad bekend om zijn porselein.

Limoges

Lac de Saint Pardoux

Lac de Saint Pardoux is een groot meer omringd door een prachtige natuur en een jachthaven. Het is een perfecte plek om heerlijk te relaxen maar is ook ideaal om diverse soorten watersport uit te oefenen zoals surfen, waterfietsen, kanoën en biedt tal van andere activiteiten. Voor de kinderen is er genoeg te doen, met diverse speelattributen en luchtkussens hoeven ze zich niet te vervelen. Tevens is er een gezellig en goed eetcafé bij aanwezig. Kortom Lac de Saint-Pardoux is zeker een aanrader en is maar een half uurtje rijden vanaf Maison le Bip.

Oradour sur Glane

Het meest indrukwekkende monument van Haute-Vienne vindt u in Oradour-sur-Glane. In de Tweede Wereldoorlog werd het dorp door de nazi’s ingesloten en verwoest waarbij 642 burgers werden vermoord. Uit eerbetoon zijn de ruïnes van het dorp nog precies zoals ze 70 jaar gelden waren.